Workshop "Ontmoeting met de natuurwezens"

Iedereen kent uit zijn of haar kindertijd wel sprookjes waar elfen, kabouters en feeŽn in voorkomen. Mischien heb je ze zelfs waargenomen of met ze gespeeld. Weet je het nog, je speelt in de tuin en maakt een heksenpapje of een elfensoepje van blaadjes en water uit de vijver. Je hurkt voor een boomstronk in het bos en wacht eindeloos tot de kabouter die daar woont tevoorschijn komt. Je danst en huppelt in het zonlicht door het gras, met een krans van madeliefjes om je hoofd, en de elfen dansen met je mee. De meeste van ons zijn dat kind dat zo open en onbevangen, contact met de natuurwezens kon maken kwijt geraakt.

 

 Zij zijn er nog steeds, en vragen ons nu om hen te komen ontmoeten:

"Kom naar het bos en open al je zintuigen. Ontmoet ons vanuit je eigen beleving. Je hoeft niets anders te doen dan jezelf te openen, open je verbeelding. Zoals vroeger toen je klein was en je geloofde in elven, kabouters, feeŽn en andere natuurwezens. Wij kijken uit naar de ontmoeting met jullie. Laten we samen het leven vieren, spelen, sprankelen, lachen. Het is nu tijd, de aarde ontwikkelt zich naar een volgend plan en onderdeel daarvan is dat de mens zich zijn ware aard herinnert en ontwaakt. Daardoor kunnen jullie je weer bewust worden van ons bestaan. Het gevolg daarvan is dat wij door die herkenning weer kunnen ontwaken. Laat jezelf zien en kom samen in ONTMOETING met ons."

 

In deze tijd  verandert er  veel op aarde, zij ontwikkelt  zich naar een volgend niveau.  Op dit moment ontstaan er  veel nieuwe potentiŽlen.  Wij mensen kunnen een brug zijn tussen geest en materie, wij zijn in staat om de potentiŽlen te aarden.  Een ervan is dat we ons weer kunnen gaan verbinden met de Natuurwezens. Zij zijn er al lang, maar worden in onze menselijke wereld pas een werkelijkheid als wij ons van hun bestaan bewust worden. In samenspraak met de natuurwezens komen wij tot een verdieping van onze relatie met Gaia, de aarde. De behoefte bestaat zowel vanuit de mens als vanuit de natuurwezens om samen te gaan werken aan het herstel van de energiebalans van de aarde.

 

In "Den Treek", een bos- en heidegebied tussen Amersfoort, Leusden, Woudenberg en Maarn, zijn de natuurwezens aan het ontwaken. Tot ons richt zich de   "man van Den en Zand", een natuurwezen dat zich verbonden heeft met het gebied "Den Treek":

"Mens we roepen je, kom terug naar je oorsprong. Door contact te maken met ons kan je helderheid verkrijgen en antwoorden krijgen op je diepste vragen. Voel je je verbonden met GAIA, de aardemoeder, en wil je vanuit de nieuwe energie leven en ademen, kom dan naar het bos. Het is      nu aan de tijd om het contact te herstellen,      zowel jullie als wij, zijn er klaar voor. Er is wederzijds de mogelijkheid om samen te gaan werken."

Liliane, vrouwe van de waterhuishouding in den Treek zegt,  dat het niet moeilijk is voor mensen om contact te maken met de waterwezens in de natuur, we bestaan immers zelf uit een zeer groot percentage water:

"Verbind jezelf met je eigen waterige wezen en door die verbinding kan je contact maken met mij of andere waterwezens in de natuur. Mens kom,       (be)leef en stel je vragen."

dus:                                                                         Laten we dat kind in onszelf weer herontdekken. Laten we onszelf en onze verbeelding openen Laten we onszelf die vrijheid weer toestaan. Laten we het contact met de natuur weer vernieuwen en kom met ons (Hans Bloemhof, Moniek Hulskes en Liane Huizen)  mee naar het bos. We gaan dan samen aan de gang met het openen van onze verbeelding en het verbinden met de aarde en de natuurwezens.

Kosten: 20 euro zonder initiatie en 50 euro met initiatie

Klik hier  voor data  en voor meer informatie kun je mailen naar info@devuurplaats.org