Pablo Software Solutions
De Spiegel
Praktijk voor spirituele bewustwording en healing

 

 

Seichim

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder de volgende informatie

 

Wat is Seichim?

De Universele Energie kent verschillende uitingsvormen. Er zijn verschillende facetten van de Universele Energie waar we ons mee kunnen verbinden. Zoals verschillende facetten van een diamant. Zo kun je Reiki zien als een facet van de diamant en Seichim als een ander facet. Maar het is wel dezelfde diamant.

Je zou Reiki als het grote witte licht kunnen ervaren en Seichim als de regenboog. De energie voelt ook wezenlijk anders aan, als Reiki. Reiki ervaar je meer als warm en koud, terwijl ik seichim meer ervaar als een elektrische prikkeling. Vaak ook langs mijn ruggegraad. Seichim geeft vuur energie door met de kwaliteit van de aarde (Reiki).                                                                                               
Het komt uit dezelfde bron, maar verschilt dus wezenlijk in ervaring. Seichim (uitgesproken als say-kim, en ook wel SKHM of Sekhem genoemd) is de helende spirituele energie die de Egyptenaren gebruikte en die werd onderwezen in de tempels van het oude Egypte.

De letterlijke betekenis van Seichim is Levens Licht Energie.

 naar boven

 

Seichim energie 

 

 

naar boven

 

Geschiedenis van Seichim

 Het verhaal van Seichim start in Egypte. In 1979 bezocht Patrick Zeigler, op de terugweg van het vredeskorps in Jemen, de grote piramide van Gyza. Hij droomde er als kind al van om te overnachten in de piramide. Terwijl hij werd rondgeleid door een gids, ontdekte hij een gat in de muur. Hij kroop erin en bleef daar tot iedereen inclusief gidsen weg waren, en de deuren van de piramide gesloten werden. Hij liep naar de koningskamer en stapte in een sarcofaag en bereidde zich voor om de nacht daar door te brengen en te mediteren. Plotseling hoorde hij voetstappen die steeds dichterbij kwamen tot hij een aanwezigheid voelde bij hem in de kamer. Nadat hij in eerste instantie werd overvallen door angst, begreep hij toch dat dit het was, waarom hij hier was gekomen en vroeg de aanwezigheid te doen wat er gedaan moest worden.

Op dat moment kwam er een licht in zijn hart, een totaal gevoel van gelukzaligheid kwam over hem en hij voelde het oneindigheid symbool vibreren in zijn hart.

Na deze ervaring reisde hij naar sudan, waar hij met de sufi’s ontmoette.

Toen hij terugkeerde in Jemen, ging hij verder met zijn werk bij het vredeskorps en ontdekte de genezende kracht in zijn handen, door spontane genezingen. Daarna werkte hij nog 2 jaar in Nepal waarna hij in 1983 terugkeerde in de Verenigde Staten. Terug in de U.S. kwam hij in aanraking met Reiki en ontdekte dat de ervaring van de energiestroom in Reiki erg leek op wat hij had ervaren in de piramide in Egypte, en binnen een jaar kreeg hij de master graad van Barbara Ray. Hij vestigde zich in Californie waar hij d.m.v. channeling door kreeg dat de energie waar hij mee werkte Seichim heette. Een van de mooiste aspecten van deze ‘Collectieve Energie’ is dat ze als het ware met jou en je ontwikkeling mee groeit en je ook  naar nieuwe inzichten en gebruiken van deze energie leidt. Dat is volgens Patrick ook waarom het systeem is aangevuld, veranderd door mensen die er mee werken. Zo ontstonden o.a. 7 facet Seichim, isis Seichim, Sekhem, Theramai Seichem, enz. Dit zijn allemaal manieren om toegang of verbinding met de Seichim energie te krijgen. Die allemaal verschillende symbolen en inwijdingen of meditaties gebruiken.

Later  startte Patrick met simpelweg SKHM, waarbij de energie niet meer door  gegeven werd door inwijding, maar door dat cursisten zich door een meditatie zelf openstelde voor de energie. Op de Nederlandse website van SKHM kun je een cd bestellen met meditaties van Patrick Zeigler

naar boven

 

Seichim cursussen en behandelingen

Seichim kent twee graden, ik geef ze samen in een cursus van twee dagdelen. Deze cursus is gebaseerd op het traditionele seichim systeem van Patrick Zeigler en heeft dus niets met Thera mai te maken. Na deze cursus kun je zowel behandelen als inwijden in Seichim. Voorwaarde voor de Seichimcursus is dat je Reiki I t/m 3 gedaan hebt. De prijs is 100 euro. Klik hier voor cursusdata, als er geen Seichim cursus gepland staat in de agenda kun je ook even mailen (Seichim cursussen doe ik meestal gewoon op aanvraag) Voor behandelingen geld de zelfde prijs als voor reiki behandelingen en eigenlijk gebruik ik het vaak samen als ik behandel, intuďtief.  

 

Een afstands inwijding Seichim  is ook mogelijk. Een afstands inwijding kost 30 euro. Beide inwijdingen samen voor 50 euro.  Je krijgt dan de benodigde informatie en begeleiding per email.   Voor meer informatie kun je even bellen of mailen.                                            

       

Mail voor informatie of  aanmelding.