Pablo Software Solutions
De Spiegel
Praktijk voor spirituele bewustwording en healing

 

Reiki

The usui system of natural healing

 

Hieronder de volgende informatie

Meer informatie  over "De jaargang Reiki/Spirituele bewustwording" volgt nog.

 

 

 

Wat is Reiki?

Meer en meer mensen zijn op zoek naar wie zij werkelijk zijn en wat hun levensdoel is. Veel mensen vinden het antwoord in een alternatieve levensbeschouwing en/of geneeswijze.
Een oeroude en effectieve behandelingsmethode is Reiki. Het Japanse woord “rei” betekent: het  universele, het onbegrensde, en “ki”: energie of levenskracht. Reiki geneeskracht is- zowel voor de gever als ontvanger- een zuivere en liefdevolle mogelijkheid om te ontspannen en te helen. De Reikikracht werkt op vijf verschillende vlakken:

 

Behandelingen

Een reikibehandeling is heerlijk ontspannend, stimuleert het zelfgenezend vermogen, verminderd stress, versterkt het immuunsysteem, verminderd pijn en heft energetische blokkades op. Het is wel belangrijk om bij iedere twijfel, altijd je huisarts of specialist in te schakelen. Een Reiki therapeut is GEEN ARTS Een behandeling duurt ongeveer een uur en kost 40 euro.

Naar boven

 

Reiki cursussen

 

Wie kan er mee werken?

Het bijzondere van Reiki ligt in de eenvoud, simpelweg door handoplegging wordt de  energie doorgegeven. Daarbij fungeert de gever als kanaal en hoeft niets anders te doen dan zich open te stellen voor de energie. Iedereen is in staat om door middel van een inwijding Reikikanaal  te worden. Hierbij wordt het innerlijke genezingskanaal geopend en word je afgestemd op de reiki-energie.

 

De Reikitraditie kent twee opeenvolgende Reiki-graden en een meestergraad.

Reiki 1 cursus

Na de inwijding ben je in staat jezelf,  anderen maar  ook planten en dieren d.m.v. handoplegging te behandelen. In drie dagdelen leer je alle handposities en krijg je veel informatie. De cursus vindt plaats in kleine groepjes zodat je kunt oefenen.  Bij elke graad krijg je een map met informatie en een certificaat. Kosten: 150 euro. Mail voor info of aanmelding

Reiki 2 cursus

reiki II intensiveert de Reiki behandeling, en geeft de mogelijkheid iemand op afstand te behandelen en werkt dieper in op psychische en geestelijke aspecten. Reiki II maakt gebruik van drie verschillende symbolen met mantra’s, die naast de inwijding tijdens de cursus worden geleerd. Ook hier wordt de cursus gegeven in kleine groepjes (individueel ook mogenlijk) in twee dagdelen. Kosten: 175 euro.  Mail voor info of aanmelding.

Reiki 3 cursus (master)

De inwijding tot reiki master. Na enige tijd ervaring te hebben opgedaan met reiki I en II, kan de behoefte ontstaan om je verder te verdiepen. Tijdens de Reiki III cursus leer je zelf inwijden en les te geven aan anderen. Met Reiki III kies je ervoor meester te worden over je eigen leven en energie. Die weg houdt niet op bij Reiki III, maar begint eigenlijk pas. De cursus wordt gegeven in 4 dagdelen, met eventueel de mogelijkheid om een cursus met mij mee te draaien als je zelf ook wilt gaan inwijden. Mijn ervaring is dat het voor Reiki 3 de behoefte aan begeleiding nogal verschilt per persoon, daarom bied ik de mogelijkheid aan, om de cursus uit te breiden tegen een meerprijs van 50 euro per dagdeel. Kosten: 300 euro. Mail voor info of aanmelding.

Voor alle cursussen geldt dat bij vroegtijdig afbreken van de Reiki cursus niet kan worden overgegaan tot restitutie van het cursusgeld. In geval van overmacht of ziekte kan in overleg de Reiki cursus wel op een later tijdstip hervat worden.

 

Reiki cursus voor kinderen

Af en toe organiseer ik een aangepaste reiki 1 cursus voor kinderen.  Dit kan ook op aanvraag. Deze cursus wordt gegeven op twee middagen en kost 100 euro.

 

Naar boven

 

 

Reiki informatie avonden

Ik geef regelmatig Reiki informatie avonden, ik vertel iets meer over Reiki en geef je eventueel een korte proefbehandeling en je kunt vragen stellen. Toegang is gratis.  Klik hier voor data. Als er geen info avond gepland staat kun je ook tussendoor bellen of mailen voor een gratis proefbehandeling.

 

Naar boven

 

Mijn persoonlijke ervaring met Reiki

Ik heb in 1995 Reiki I gedaan. Ik had voor die tijd altijd erg veel weerstand tegen Reiki omdat ik erg veel moeite had met de hoge prijzen en alle geheimzinnigheid rond de symbolen. Voor mijn gevoel kon dat nooit goed zijn. Tot ik van iemand een korte behandeling kreeg, toen dacht ik:" dit wil ik ook", de hoge prijzen en de geheimzinnigheid dan maar voor lief nemend. En het was echt een hele bijzondere ervaring. Na reiki I las ik de boeken van Jasmine Verschure en die spraken me het meeste aan, van alle Reiki boeken. Toen ik las hoe zij helemaal vanuit de overgave durfde te leven, dacht ik: "ooit wil ik ook zo durven te leven en Reiki master worden". En zo is het dus ook gegaan.

In 1999 las ik het boek van Diana Stein "de kern van reiki", En zij gooide alles open, de prijzen en de symbolen, dat sprak me erg aan. Ik ben toen Reiki II en III gaan doen bij Reiki masters die daar ook zo instonden. En ik werk zelf nu ook op die manier. Ik geloof dat Reiki liefde is en beleeft wordt vanuit je hart en daar horen geen dogma's en beperkingen bij, daarnaast vind ik dat het voor iedereen betaalbaar moet zijn.

Eind 1999 ben ik de eerste Reiki cursussen gaan geven en in 2000 kwam ik in kontakt met het materiaal van de Crimson Circle , dat raakte me enorm en ik volg nog steeds de maandelijkse channelings op internet. En dat werkte ook door in mijn Reiki cursussen omdat het deel is van wie ik ben. Alhoewel Reiki natuurlijk gewoon Reiki blijft. De laatste jaren merk ik, dat ik mezelf  amper nog met Reiki behandel, maar als ik uitgeput ben of lichamelijke klachten heb, niets anders doe dan mezelf  openen en de energie toe te laten en ik heb zelfs op het punt gestaan de Reiki helemaal los te laten. Maar al snel daarna merkte ik dat het er toch was, en dat er zulke mooie dingen gebeuren tijdens reiki cursussen en behandelingen. En ik besefte dat Reiki mijn leven zo veranderd heeft en dat het zo'n groot deel uitmaakt van mijn weg, dat ik dat niet kan laten liggen. Het is wel dankzij de Reiki, dat ik nu in staat ben om het ook los te laten. En ik wil anderen ook heel graag de kans geven die weg te gaan, want het is een hele mooie weg.

naar boven